Vastaa ja vaikuta infra- ja liikennealan koulutuksien kehittämiseen

LIKE- foorumi edistää infra- ja liikennealan osaamista. Tässä työssä keskeistä on vaikuttaminen alan perustutkintojen sisältöön sekä jatko- ja täydennyskoulutuksen tarjontaan.

Koulutuksien tarjoaman osaamisen tulee olla työelämän tarpeita vastaavaa. Muuttuva toimintaympäristö, sekä digitalisaatio ja sen myötä muuttuvat menetelmät ja tavat kuitenkin edellyttävät koulutuksien jatkuvaa uudelleenarviointia. On tärkeää, että mahdollisimman moni toimija on mukana määrittelemässä uusia osaamistarpeita.

 

Vaikuta vastaamalla osaamistarvekyselyyn

Alla on linkit osaamistarvekyselyihin. Kyselyiden tuloksia käytetään koulutuksien sisältöjen kehittämiseen ja tarjontaan. Tuloksia tarvitaan myös infrarakentamiseen suuntautuneen insinööritutkinnon ohjeellisen opetussuunnitelman valmisteluun. Ohjeellinen opetussuunnitelma on ammattikorkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyössä laatima suositus, jolla taataan työelämän tarpeiden välittyminen tutkintojen sisältöön.

Valitsethan alla olevista itsellesi sopivimman kyselyn, ja varaa hetki aikaa osaamiskysymysten pohdintaan. Näin varmistamme yhdessä, että alalle valmistuu toiminnan kannalta tärkeitä osaamisia taitavia ammattilaisia myös tulevaisuudessa.

 

Kysely urakoitsijayrityksille

Kysely suunnitteluyrityksille

Kysely tilaajaorganisaatioille

Kysely lähivuosina oppilaitoksista valmistuneille henkilöille

 

Lisätietoja

Antti Knuutila

antti.knuutila@mank.fi

040-4145444

Oppilaitosyhteistyö

Yhteistyötä oppilaitosten ja opiskelijoiden kanssa? Ilmoita itsesi mukaan!

Tutustu tarjontaan Lisää uusi ilmoitus

Tekijä etsii työnantajaa

Opiskelija tai vastavalmistunut. Täällä voi hakea kesätyö/harjoittelu/tuntityö/opinnäytetyö-paikkaa, sekä vastavalmistuneelle sopivaa työpaikkaa. Työnantaja. Täällä voit selata ilmoituksia ja löytää sopivan tekijän juuri teidän työpaikallenne.

Tutustu tarjontaan Ilmoittaudu tekijäksi

Työnantaja etsii tekijää

Työnantaja. Täällä voi hakea kesätyöntekijää/harjoittelijaa, tuntityöntekijää,opinnäytetyöntekijää tai vastavalmistunutta. Täytä kaavakkeeseen työpaikan tiedot, hakuehdot ja hakemuksen voimassaoloaika.

Tutustu tarjontaan Ilmoittaudu työnantajaksi

LIKE tiedottaa

Liikenne- ja infra-alan osaamisen kehittämisfoorumi (LIKE) kokoontui 28.3. vuositapaamiseensa Liikennevirastossa

Kuva: Kokoontumisen osallistujat kuuntelevat avauspuheenvuoroa Pääjohtaja Kari Wihlman tarkasteli avauspuheenvuorossaan liikennesektorin reformin lisäksi muita keskeisiä väylänpidon ja liikennejärjestelmän kehittämishaasteita. Jatkossa painopisteenä on väylänpidon rahoituksen turvaaminen. Kehittämistyössä priorisoituvat ilmastokysymykset, ennakoiva talvikunnossapito…

4.4.2018

LIKE: vuosikokoontuminen tärkeiden asioiden äärellä 28.3.2018

LIKE:n vuosikokoontuminen on kaikille avoin tilaisuus, joka järjestetään 28.03.2018 kello 09:00 alkaen Liikennevirastolla Pasilassa. Tämänkertaisen kokoontumisen teemat ovat ammatillisen koulutuksen reformin vaikutuksen työvoiman saatavuuteen, sekä verkostomainen toimintamalli ja yhteiset kehittämishankkeet….

26.3.2018

LIKE tarjoaa liikenne- ja infra-alan uutiskoonnin uutiskirjeenä

LIKE on ottanut käyttöön laajan mediaseurantapalvelun, ja tarjoaa sen tulokset koko alan käyttöön. Mediaseurannan kautta haravoidaan uutisointeja ja keskusteluja koko liikenne- ja infra-alasta, ei siis kenenkään yksittäisen toimijan medianäkyvyyden kautta….

6.3.2018