LIKE-foorumi / Selvitykset ja tutkimukset

← Selvitykset ja tutkimukset

Suunnittelun eri vaiheissa arvioitujen kustannusten toteutuminen Kuopion Saaristokaupungissa

Linkki julkaisuun Avaa julkaisu
Aihepiiri Muu
Tekijä(t) / lataaja Antti Kivinen 2017

Opinnäytetyön aiheena oli suunnittelun eri vaiheissa arvioitujen kustannusten toteutuminen Saaristokaupungissa. Tilaajana opinnäytetyössä oli Kuopion kaupunki, Kaupunkiympäristön palvelualue. Saaristokaupunkiin on vuosien varrella rakennettu useita asemakaava-alueita ja tarkoituksena oli selvittää, miten kustannusarviot ovat muuttuneet ja miten eri vaiheiden kustannusarvioissa on pysytty. Haasteen työhön toi toteutuneiden rakennuskustannusten selvittäminen, sillä rakennuttamistavoissa on eroja aluiden välillä, kuin myös siinä mitä rakentamiskustannuksia on minnekin raportoitu ja millä tavalla.

Tämän opinnäytetyön pohjalta Kuopion Kaupunki saa arvokasta tietoa siitä, miten kustannukset ovat kehittyneet eri infra-rakentamisen osa-alueilla asemakaava-alueita rakennettaessa. Alueilta laskettujen metri- ja kilometrihintojen perusteella voidaan myös arvioida tulevien hankkeiden mahdollisia kustannuksia. Työn perusteella voidaan sanoa, että yleis- ja asemakaavavaiheiden hinta-arviot ovat olleet alakanttiin verrattuna toteutuneisiin kustannuksiin.

Asiasanat: , , , , , ,

Oppilaitosyhteistyö

Yhteistyötä oppilaitosten ja opiskelijoiden kanssa? Ilmoita itsesi mukaan!

Tutustu tarjontaan Lisää uusi ilmoitus

Tekijä etsii työnantajaa

Opiskelija tai vastavalmistunut. Täällä voi hakea kesätyö/harjoittelu/tuntityö/opinnäytetyö-paikkaa, sekä vastavalmistuneelle sopivaa työpaikkaa. Työnantaja. Täällä voit selata ilmoituksia ja löytää sopivan tekijän juuri teidän työpaikallenne.

Tutustu tarjontaan Ilmoittaudu tekijäksi

Työnantaja etsii tekijää

Työnantaja. Täällä voi hakea kesätyöntekijää/harjoittelijaa, tuntityöntekijää,opinnäytetyöntekijää tai vastavalmistunutta. Täytä kaavakkeeseen työpaikan tiedot, hakuehdot ja hakemuksen voimassaoloaika.

Tutustu tarjontaan Ilmoittaudu työnantajaksi

LIKE-foorumi tiedottaa

Liikenne- ja infra-alan osaamisen kehittämisfoorumi (LIKE) kokoontui 28.3. vuositapaamiseensa Liikennevirastossa

Kuva: Kokoontumisen osallistujat kuuntelevat avauspuheenvuoroa Pääjohtaja Kari Wihlman tarkasteli avauspuheenvuorossaan liikennesektorin reformin lisäksi muita keskeisiä väylänpidon ja liikennejärjestelmän kehittämishaasteita. Jatkossa painopisteenä on väylänpidon rahoituksen turvaaminen. Kehittämistyössä priorisoituvat ilmastokysymykset, ennakoiva talvikunnossapito…

4.4.2018

LIKE tarjoaa liikenne- ja infra-alan uutiskoonnin uutiskirjeenä

LIKE on ottanut käyttöön laajan mediaseurantapalvelun, ja tarjoaa sen tulokset koko alan käyttöön. Mediaseurannan kautta haravoidaan uutisointeja ja keskusteluja koko liikenne- ja infra-alasta, ei siis kenenkään yksittäisen toimijan medianäkyvyyden kautta….

6.3.2018

LIKE:n uutiskirje julkaistu

LIKE:n toiminnasta kertova uutiskirje on julkaistu. Uutiskirjeessä tehdään katsaus ajankohtaisiin asioihin, sekä kerrataan vuoden 2017 tapahtumia. Uutiskirjeessä myös linkki DigInfra- koulutuksen ilmoittautumiseen. LIKE:n alla valmisteltu koulutus toteutetaan 30.1.2018 alkaen (3…

14.12.2017