LIKE-foorumi / Selvitykset ja tutkimukset

← Selvitykset ja tutkimukset

Väylien laatudokumentointi ja itselleluovutus

Linkki julkaisuun Avaa julkaisu
Aihepiiri Väylärakenteet
Tekijä(t) / lataaja Jenni Saaretmaa (2017)

Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli toteuttaa ohje väylien laatudokumentoinnin avuksi. Ohjeen tulisi auttaa työvaihekohtaisten laatutekijöiden asettamisessa sekä helpottaa niiden huomioimista niin rakentamisen aikana kuin itselleluovutuksessa. Tavoitteena oli myös löytää kehitysideoita itselleluovutusprosessin yksinkertaistamiseksi. Työ pohjautuu YIT Rakennus Oy Infrapalveluiden toimintatapoihin E18 Hamina -Vaalimaan moottoritie työmaalla.

Työ toteutettiin pääasiassa työnaikaiseen havainnointiin perustuen. Toimintaa havainnoitiin kuuden kuukauden ajan ennen tutkimuskohteena olleen moottoritieosuuden liikenteellottoa. Tänä aikana työmaalla toteutettiin lähes kaikkien kohteessa olevien rakenneosien laatudokumentaation koontia sekä itselleluovutustarkastuksia. Työn tulokset pohjautuvat näissä osavaiheissa tehtyihin havaintoihin.

Asiasanat: , ,

Oppilaitosyhteistyö

Yhteistyötä oppilaitosten ja opiskelijoiden kanssa? Ilmoita itsesi mukaan!

Tutustu tarjontaan Lisää uusi ilmoitus

Tekijä etsii työnantajaa

Opiskelija tai vastavalmistunut. Täällä voi hakea kesätyö/harjoittelu/tuntityö/opinnäytetyö-paikkaa, sekä vastavalmistuneelle sopivaa työpaikkaa. Työnantaja. Täällä voit selata ilmoituksia ja löytää sopivan tekijän juuri teidän työpaikallenne.

Tutustu tarjontaan Ilmoittaudu tekijäksi

Työnantaja etsii tekijää

Työnantaja. Täällä voi hakea kesätyöntekijää/harjoittelijaa, tuntityöntekijää,opinnäytetyöntekijää tai vastavalmistunutta. Täytä kaavakkeeseen työpaikan tiedot, hakuehdot ja hakemuksen voimassaoloaika.

Tutustu tarjontaan Ilmoittaudu työnantajaksi

LIKE-foorumi tiedottaa

Liikenne- ja infra-alan osaamisen kehittämisfoorumi (LIKE) kokoontui 28.3. vuositapaamiseensa Liikennevirastossa

Kuva: Kokoontumisen osallistujat kuuntelevat avauspuheenvuoroa Pääjohtaja Kari Wihlman tarkasteli avauspuheenvuorossaan liikennesektorin reformin lisäksi muita keskeisiä väylänpidon ja liikennejärjestelmän kehittämishaasteita. Jatkossa painopisteenä on väylänpidon rahoituksen turvaaminen. Kehittämistyössä priorisoituvat ilmastokysymykset, ennakoiva talvikunnossapito…

4.4.2018

LIKE tarjoaa liikenne- ja infra-alan uutiskoonnin uutiskirjeenä

LIKE on ottanut käyttöön laajan mediaseurantapalvelun, ja tarjoaa sen tulokset koko alan käyttöön. Mediaseurannan kautta haravoidaan uutisointeja ja keskusteluja koko liikenne- ja infra-alasta, ei siis kenenkään yksittäisen toimijan medianäkyvyyden kautta….

6.3.2018

LIKE:n uutiskirje julkaistu

LIKE:n toiminnasta kertova uutiskirje on julkaistu. Uutiskirjeessä tehdään katsaus ajankohtaisiin asioihin, sekä kerrataan vuoden 2017 tapahtumia. Uutiskirjeessä myös linkki DigInfra- koulutuksen ilmoittautumiseen. LIKE:n alla valmisteltu koulutus toteutetaan 30.1.2018 alkaen (3…

14.12.2017