LIKE-foorumi / Selvitykset ja tutkimukset

← Selvitykset ja tutkimukset

Viherrakentamisen koulutuksen sisältö työelämän lähtökohdista Hämeen ammattikorkeakoulussa : Kysely työelämän edustajille

Linkki julkaisuun Avaa julkaisu
Aihepiiri
Tekijä(t) / lataaja Vesa Vuorinen (2017)

Hämeen ammattikorkeakoulussa rakennetun ympäristön koulutusohjelmassa siirryttiin asteittain moduulipohjaiseen opetukseen 2014 lähtien. Moduulien sisällöt johdettiin aikaisempien opintojaksojen sisällöistä. Koulutuksessa ei kuitenkaan ollut tarkkaa kuvaa siitä, mikä aihe moduulien sisällä oli työelämän näkökulmasta tärkeää. Samaan aikaan työelämästä oli kuultu kriittisiä mielipiteitä valmistuvien hortonomien osaamisesta.

Opinnäytetyössä selvitettiin haastatteluin ja kyselyn avulla työelämän edustajilta mitkä aiheet ovat viherrakentamiseen liittyen tärkeitä nykyisessä koulutuksessa ja mitä tulevaisuuden osaamistarpeita koulutuksessa tulisi huomioida.

Kyselyn mukaan moniosaaminen korostuu nykyisessä opetuksessa ja tulevaisuudessa. Hortonomeja koulutetaan monipuolisiin tehtäviin, myös viherrakentamisen johtotehtäviin. Tulevaisuudessa työympäristöt sähköistyvät ja tieto siirtyy nopeasti, joissakin työyhteisöissä tämä on jo osa käytäntöä. Koulutuksessa pitäisi huomioida tämän lisäksi myös ihmissuhdetaidot ja esimiestyö: kohtaamiset kasvotusten eivät katoa rakentamisesta. Myös käytännön työtaitoja arvostetaan. Harjoittelujaksojen ja yhteistyön kehittämistä tulisi lisätä työelämän edustajien kanssa.

Asiasanat: , ,

Oppilaitosyhteistyö

Yhteistyötä oppilaitosten ja opiskelijoiden kanssa? Ilmoita itsesi mukaan!

Tutustu tarjontaan Lisää uusi ilmoitus

Tekijä etsii työnantajaa

Opiskelija tai vastavalmistunut. Täällä voi hakea kesätyö/harjoittelu/tuntityö/opinnäytetyö-paikkaa, sekä vastavalmistuneelle sopivaa työpaikkaa. Työnantaja. Täällä voit selata ilmoituksia ja löytää sopivan tekijän juuri teidän työpaikallenne.

Tutustu tarjontaan Ilmoittaudu tekijäksi

Työnantaja etsii tekijää

Työnantaja. Täällä voi hakea kesätyöntekijää/harjoittelijaa, tuntityöntekijää,opinnäytetyöntekijää tai vastavalmistunutta. Täytä kaavakkeeseen työpaikan tiedot, hakuehdot ja hakemuksen voimassaoloaika.

Tutustu tarjontaan Ilmoittaudu työnantajaksi

LIKE-foorumi tiedottaa

Liikenne- ja infra-alan osaamisen kehittämisfoorumi (LIKE) kokoontui 28.3. vuositapaamiseensa Liikennevirastossa

Kuva: Kokoontumisen osallistujat kuuntelevat avauspuheenvuoroa Pääjohtaja Kari Wihlman tarkasteli avauspuheenvuorossaan liikennesektorin reformin lisäksi muita keskeisiä väylänpidon ja liikennejärjestelmän kehittämishaasteita. Jatkossa painopisteenä on väylänpidon rahoituksen turvaaminen. Kehittämistyössä priorisoituvat ilmastokysymykset, ennakoiva talvikunnossapito…

4.4.2018

LIKE tarjoaa liikenne- ja infra-alan uutiskoonnin uutiskirjeenä

LIKE on ottanut käyttöön laajan mediaseurantapalvelun, ja tarjoaa sen tulokset koko alan käyttöön. Mediaseurannan kautta haravoidaan uutisointeja ja keskusteluja koko liikenne- ja infra-alasta, ei siis kenenkään yksittäisen toimijan medianäkyvyyden kautta….

6.3.2018

LIKE:n uutiskirje julkaistu

LIKE:n toiminnasta kertova uutiskirje on julkaistu. Uutiskirjeessä tehdään katsaus ajankohtaisiin asioihin, sekä kerrataan vuoden 2017 tapahtumia. Uutiskirjeessä myös linkki DigInfra- koulutuksen ilmoittautumiseen. LIKE:n alla valmisteltu koulutus toteutetaan 30.1.2018 alkaen (3…

14.12.2017