LIKE-foorumi / Selvitykset ja tutkimukset

← Selvitykset ja tutkimukset

Vilkkaan kaupunkiympäristön vaikutukset infrarakennushankkeeseen

Linkki julkaisuun Avaa julkaisu
Aihepiiri Muu
Tekijä(t) / lataaja Henna Pasi (2017)

Opinnäytetyön tilaajana oli Destia Oy. Työssä oli tarkoituksena selvittää miten kaupunkiympäristö vaikuttaa infrarakennushankkeen kustannuksiin ja aikatauluihin sekä miten näitä vaikutuksia tulisi huomioida tarjouslaskenta- ja toteutusvaiheissa. Lähteenä työssä käytettiin pääosin havainnointia työmaakohteessa ja kyseessä olevan kohteen toteutusorganisaation haastattelua, sillä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta löytyi erittäin vähän. Työ sisältää liitteitä, joita ei julkaista työn julkisessa versiossa kilpailullisista syistä.

Tutkimuksessa selvisi, että kaupunkiympäristössä rakentamisen ongelmia ovat esimerkiksi runsaslukuiset olemassa olevat rakenteet, tarkat viranomaismääräykset sekä työmaa-alueen ahtaus, josta aiheutuu logistiikka- ja varastointiongelmia. Suurin vaikutus kohdistuu työkapasiteetteihin. Kapasiteetit pienenivät merkittävästi toimittaessa ahtaassa kaupunkiympäristössä, jolloin myös kustannukset nousivat. Tärkeä tekijä vaikutti olevan myös yksityiskohtainen hankinta- ja aikataulusuunnittelu.

Johtopäätöksiksi saatiin, että kaupunkiympäristössä rakennustyö vaatii tavanomaista tarkempaa etukäteissuunnittelua toteutusorganisaatiolta. Tarjouslaskentavaiheessa on erityisesti kiinnitettävä huomiota kapasiteetteihin ja siihen, että varalla olevaa työkohdetta ei välttämättä ole pienellä työalueella. Laajemman käsityksen saamiseksi aiheesta voitaisiin tehdä jatkotutkimusta useammilla ja erityyppisillä infratyömailla eri kaupungeissa. Näin saataisiin tarkempaa tutkimustietoa ympäristön vaikutuksesta erityisesti kustannuksiin.

Asiasanat: , , , , ,

Oppilaitosyhteistyö

Yhteistyötä oppilaitosten ja opiskelijoiden kanssa? Ilmoita itsesi mukaan!

Tutustu tarjontaan Lisää uusi ilmoitus

Tekijä etsii työnantajaa

Opiskelija tai vastavalmistunut. Täällä voi hakea kesätyö/harjoittelu/tuntityö/opinnäytetyö-paikkaa, sekä vastavalmistuneelle sopivaa työpaikkaa. Työnantaja. Täällä voit selata ilmoituksia ja löytää sopivan tekijän juuri teidän työpaikallenne.

Tutustu tarjontaan Ilmoittaudu tekijäksi

Työnantaja etsii tekijää

Työnantaja. Täällä voi hakea kesätyöntekijää/harjoittelijaa, tuntityöntekijää,opinnäytetyöntekijää tai vastavalmistunutta. Täytä kaavakkeeseen työpaikan tiedot, hakuehdot ja hakemuksen voimassaoloaika.

Tutustu tarjontaan Ilmoittaudu työnantajaksi

LIKE-foorumi tiedottaa

KUN YSILUOKKALAISET JOHTAVAT INFRAYRITYSTÄ, LIIKETULOSTA SYNTYY JA MAINE KOHENEE

Maarakennusalan neuvottelukunta MANK ry on Yrityskylä Yläkoulu Helsinki-Vantaan virallinen yhteistyökumppani vuosina 2021 ja 2022. Kumppanuuden aikana yhteensä kaksi tuhatta ysiluokkalaista roolitetaan johtoryhmien jäseniksi kuvitteellisessa Tulevaisuuden Infra Oy:ssa, jonka tehtävä on…

2.12.2021

LIKE järjestää: Infra-alan osaamisen ja tutkimuksen vuosikatsaus

LIKE-foorumi järjestää infra-alan osaamisen ja tutkimuksen vuosikatsauksen  Aika: 9.4.2019 klo: 13.00 – 16.00 Paikka: Ratapihantie 9 virastotalo, Pasila, Tila ”Kirsikka” Ilmoittautumislinkki: https://my.surveypal.com/Vuosikokoontuminen-2019-ilmoittautuminen   Tervetuloa LIKE- liikenne- ja infra-alan osaamisen kehittämisfoorumin järjestämään…

26.2.2019

INFRASANKARIT- kampanjalla nuorten tietoisuuteen

Liikenne- ja infra-alan toimijat ovat yhdistäneet voimansa nuorille suunnatussa #Infrasankarit-kampanjassa. Tavoitteena on tuoda esiin infra- ja liikennealan merkityksellisyyttä, monipuolisuutta ja ammattilaisten arkea.   Infra-alan yhteisöjen ja yritysten yhteistyöelimen MANK ry:n vetämään…

22.11.2018