Tutustu Infra-alaan

Mistä oppilaitoksista alalle?

Infra-ala on monipuolinen ja merkityksellinen ala, josta löytyy erilaisia ammatteja ja haasteita jokaiselle koulutusasteelle. Haaveilet sitten koneyrittäjänä toimimisesta tai erilaisten haastavien taitorakennesuunnitteluiden tekemisestä, löytyy alalta töitä.

Siinä missä maarakennuskoneen kuljettaja astelee työpäiväksi moderniin työkoneeseen ja urakoi pilven kautta tulevien tietomallisuunnitelmien avulla kohteissa, istuu esimerkiksi siltasuunnittelija toimistossa tekemässä 3d- malleja ja lujuuslaskelmia. Isoilla työmailla työnjohtaja hoitaa paljon erilaisia tehtäviä; huolehtii työmaan toiminnasta, turvallisuudesta, materiaalitilauksista, käy palavereissa eri osapuolten kanssa, ja raportoi työmaan tilanteesta eteenpäin. Lisäksi alalle tulee entistä enemmän erilaista digitaalista osaamista vaativaa teknologiaa. Mikäli siis sormesi tykkäävät nakuttaa näppäimistöä ja pääkoppasi vilisee erilaisia kehittämisajatuksia ja logiikka ei ole sinulle vierasta, saatat hyvinkin löytää paikkasi infra- ja liikennealan digitaalisten sovellusten parista.

Ammattitutkinnon suorittaneet (klikkaa, niin näet koulutuspaikat) toimivat yleensä urakoinnissa. He saattavat olla itsenäisiä koneyrittäjiä, tai sitten tekevät töitä urakointiyrityksessä. Keskeistä osaamista on koneiden käyttö ja huolto, sekä maarakentamisen tekniikoiden ja maalajien tunteminen.

Ammattikorkeakoulusta valmistuu  rakennusmestareita tai rakennusinsinöörejä. Rakennusmestarit toimivat usein työnjohtajina. Rakennusinsinöörit voivat suuntautua rakennustuotantoon (urakointi työmailla, työmaan johtotehtävät) tai suunnitteluun (työmaiden ja erilaisten rakenteiden suunnittelu, 3d- mallintaminen jne.)

Lue lisää, mitä työnjohtajan työ sisältää: http://www.ammattinetti.fi/ammatit/detail/4_ammatti

Diplomi-insinöörit valmistuvat teknillisestä yliopistosta. He toimivat monesti vaativissa asiantuntijatehtävissä, suunnittelutehtävissä, sekä erilaisissa johtotehtävissä.

Liikennetekniikan osaajia valmistuu ammattikorkeakoulusta (vain HAMK / Riihimäki) tai teknillisestä yliopistosta (Tampereen teknillinen yliopisto ja Aalto yliopisto)

Oppilaitokset

Ammattitutkinnon infra-alalle voit suorittaa

Vantaa / Nurmijärvi

TTS

Lue lisää →

Helsinki

Amiedu

Lue lisää →

Tampere / Nokia

TREDU

Lue lisää →

Oulu

Osao

Lue lisää →

Jyväskylä

JAO

Lue lisää →

Kuopio / Siilinjärvi / Iisalmi

YSAO

Lue lisää →

Turku

Turun ammatti-instituutti

Lue lisää →

Salo

SSKKY

Lue lisää →

Rovaniemi

LAO

Lue lisää →

Lappeenranta

SAMPO

Lue lisää →

Kotka

EKAMI

Lue lisää →

Kajaani

KAO

Joensuu

PKKY

Lue lisää →

Hämeenlinna

Tavastia

Lue lisää →

Pori / Ulvila

WINNOVA

Lue lisää →

Mäntsälä

Lue lisää →

Nivala

JEDU

Lue lisää →

Sastamala

Lue lisää →

huom. Kivirakentaja

Ammattikorkeakoulut

Ammattikorkeakouluissa haetaan rakennustekniikan koulutusohjelmaan. Ensimmäisen vuoden aikana opiskellaan yleisiä rakennustekniikkaan liittyviä aineita, ja toisena opiskeluvuonna suuntaudutaan joko talonrakentamiseen tai infrarakentamiseen.

Helsinki

Metropolia amk

Lue lisää →

Hämeenlinna

HAMK

Lue lisää →

Riihimäki

HAMK

Lue lisää →

LIIKENNEALAN INSINÖÖRIKOULUTUS

Turku

Turku amk

Lue lisää →

Tampere

TAMK

Lue lisää →

Lappeenranta

SAIMIA amk

Lue lisää →

Kuopio

SAVONIA amk

Lue lisää →

Oulu

OAMK

Lue lisää →

Rovaniemi

Lapin amk

Lue lisää →

Vaasa

Novia amk

Lue lisää →

Yliopistot

Espoo

Aalto yliopisto

Lue lisää →

Aalto yliopistossa hakeudutaan ensiksi kone- ja rakennustekniikan hakukohteeseen. Maisterivaiheessa kolmen vuoden päästä haetaan rakennustekniikan maisteriohjelmaan. Voit myös hakeutua rakennetun ympäristön koulutusohjelmaan, joka antaa oikeiden geotekniikan maisterivaiheeseen.

Tampere

Tampereen teknillinen yliopisto (TTY)

Lue lisää →

TTY:ssa hakeudutaan rakennustekniikan tutkinto-ohjelmaan. Kandidaattivaiheen aikana (ensimmäinen 3v.) suuntaudutaan talonrakentamiseen tai yhdyskuntatekniikkaan eli infrarakentamiseen. Myöhemmin valittuasi yhdyskuntatekniikan eli infrapuolen, valitset vielä pääaineeksi infrarakenteet tai liikenne- ja kuljetusjärjestelmät.

Oulu

Oulun yliopisto

Lue lisää →

Oulussa yhdyskuntatekniikkaa on voinut opiskella prosessi- ja ympäristötekniikan koulutusohjelman alaisuudessa. Elokuusta 2018 alkaen Oulun yliopisto myöntää myös rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tutkintoja. 2019 alkaa ensimmäinen kandivaiheen koulutus.

LIKE tiedottaa

KUN YSILUOKKALAISET JOHTAVAT INFRAYRITYSTÄ, LIIKETULOSTA SYNTYY JA MAINE KOHENEE

Maarakennusalan neuvottelukunta MANK ry on Yrityskylä Yläkoulu Helsinki-Vantaan virallinen yhteistyökumppani vuosina 2021 ja 2022. Kumppanuuden aikana yhteensä kaksi tuhatta ysiluokkalaista roolitetaan johtoryhmien jäseniksi kuvitteellisessa Tulevaisuuden Infra Oy:ssa, jonka tehtävä on…

2.12.2021

INFRASANKARIT- kampanjalla nuorten tietoisuuteen

Liikenne- ja infra-alan toimijat ovat yhdistäneet voimansa nuorille suunnatussa #Infrasankarit-kampanjassa. Tavoitteena on tuoda esiin infra- ja liikennealan merkityksellisyyttä, monipuolisuutta ja ammattilaisten arkea.   Infra-alan yhteisöjen ja yritysten yhteistyöelimen MANK ry:n vetämään…

22.11.2018

LIKE tarjoaa liikenne- ja infra-alan uutiskoonnin uutiskirjeenä

LIKE on ottanut käyttöön laajan mediaseurantapalvelun, ja tarjoaa sen tulokset koko alan käyttöön. Mediaseurannan kautta haravoidaan uutisointeja ja keskusteluja koko liikenne- ja infra-alasta, ei siis kenenkään yksittäisen toimijan medianäkyvyyden kautta….

6.3.2018