DigInfra- koulutus alkaa tammikuussa

DigInfra- koulutus on rakennettu alan toimijoiden aloitteesta ja toimesta väylähankkeissa toimiville tilaajille, väylänpitoprosessin kehittäjille, suunnittelijoille, rakentajille ja ylläpitäjille. Koulutuksen tavoite on optimoida kokonaisprosessi; näkökulma siirretään hankkeen osavaiheiden digitalisoinnin optimoinnista palvelemaan koko elinkaarta. Avainkysymyksiä on tiedon kerääminen, käytettävyys, ja osavaiheiden tietotarpeiden tunnistaminen.

Aihealueita käsitellään case-esimerkkien ja tehtävien avulla. Luennoitsijoina toimivat alan johtavat asiantuntijat. Lisäksi tehdään ennakko- ja kehittämistehtävä. Kehittämistehtävässä sovelletaan koulutuksessa opittua omaan työhön.

Koulutus on monimuoto-opiskelua ja sen voi hyvin suorittaa työn ohessa. Koulutukseen sisältyy kolme lähiopetuspäivää: 30.-31.1.2018 ja 15.3.2018. Koulutukseen voit osallistua valitsemallasi paikkakunnalla: Tampere, Turku, Riihimäki, tai Lappeenranta.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautua voit https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/25065/lomake.html

Ilmoittautuminen päättyy 15.12.2017.

Hinta: 750€ + alv. 24%, yhteensä 930€.

Lisätiedot ja ehdot: http://www.tamk.fi/-/diginfra-koulutus

Koulutuksen aihealueet

 •  Väylähankkeen elinkaaren hallinta digitalisaation avulla
  •    Digitaalisen tiedon siirtäminen hankkeen osapuolilta toisille
  •    Tietomallipohjaisen suunnittelun nykytilanne, haasteet ja tulevaisuudennäkymät
  •    Mallipohjainen tuotantoprosessi ja digitaalinen luovutusaineisto
  •    Digitaalinen hoito ja ylläpito
  •    Tilaajan digitalisaatio
  •    Viimeisimmät tutkimus – ja kehittämistulokset sekä viimeisimpien pilottien tulokset.

 

Koulutuksen taustaa ja valmistelu alan toimijoiden käsissä

Tarpeen viedä digitaalisuus väylän elinkaarenhallinnassa seuraavalle tasolle ja yleisen tarpeen alan digitaaliselle täydennyskoulutukselle toivat esille vuonna 2016 Väylät ja Liikenne-päivillä Antti Vehviläinen, Liikennevirasto, Mikko Leppänen, MANK ry, Tuomas Hörkkö, Civilpoint ja Timo Saarenketo, Roadscanners. Hanketta lähdettiin viemään eteenpäin ja koulutuksen sekä sen sisällön suunnitteluun osallistui useita alan yrityksiä ja toimijoita. Koulutuksen sisältöä työstettiin työpajassa, jossa olivat mukana Ilkka Tieaho/SITO, Manu Marttinen/NCC ja Ville Suntio/Destia.

Koulutukset pidetään alan opetusta antavissa ammattikorkeakouluissa HAMK, TAMK, TurkuAMK ja Saimia, jolloin myös alan perusopiskelijat voivat osallistua koulutukseen ilmaiseksi.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Nina Raitanen, Suomen Tieyhdistys ry
etunimi.sukunimi@tieyhdistys.fi
p. 040 744 2996

Lehtori Hannele Kulmala, TAMK, p. 040 847 1873

Lehtori Jouni Sivenius, TAMK, p. 050 560 3890

Erikoissuunnittelija Tuula Malo, TAMK, 050 359 8297

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@tamk.fi

 

 

 

 

Oppilaitosyhteistyö

Yhteistyötä oppilaitosten ja opiskelijoiden kanssa? Ilmoita itsesi mukaan!

Tutustu tarjontaan Lisää uusi ilmoitus

Tekijä etsii työnantajaa

Opiskelija tai vastavalmistunut. Täällä voi hakea kesätyö/harjoittelu/tuntityö/opinnäytetyö-paikkaa, sekä vastavalmistuneelle sopivaa työpaikkaa. Työnantaja. Täällä voit selata ilmoituksia ja löytää sopivan tekijän juuri teidän työpaikallenne.

Tutustu tarjontaan Ilmoittaudu tekijäksi

Työnantaja etsii tekijää

Työnantaja. Täällä voi hakea kesätyöntekijää/harjoittelijaa, tuntityöntekijää,opinnäytetyöntekijää tai vastavalmistunutta. Täytä kaavakkeeseen työpaikan tiedot, hakuehdot ja hakemuksen voimassaoloaika.

Tutustu tarjontaan Ilmoittaudu työnantajaksi

LIKE tiedottaa

LIKE järjestää: Infra-alan osaamisen ja tutkimuksen vuosikatsaus

LIKE-foorumi järjestää infra-alan osaamisen ja tutkimuksen vuosikatsauksen  Aika: 9.4.2019 klo: 13.00 – 16.00 Paikka: Ratapihantie 9 virastotalo, Pasila, Tila ”Kirsikka” Ilmoittautumislinkki: https://my.surveypal.com/Vuosikokoontuminen-2019-ilmoittautuminen   Tervetuloa LIKE- liikenne- ja infra-alan osaamisen kehittämisfoorumin järjestämään…

26.2.2019

#LUKIOHAASTE edistää alatietoisuutta

LIKE:n ja Suomen Tieyhdistyksen yhteinen #LUKIOHAASTE haastaa kaikki alan toimijat vierailemaan lukioissa kertomassa alastamme. Tavoitteena on vierailla kaikissa Suomen lukioissa Väylät &Liikenne 2020- päivään mennessä. Ikäluokkien koko on laskenut merkittävästi,…

5.12.2018

INFRASANKARIT- kampanjalla nuorten tietoisuuteen

Liikenne- ja infra-alan toimijat ovat yhdistäneet voimansa nuorille suunnatussa #Infrasankarit-kampanjassa. Tavoitteena on tuoda esiin infra- ja liikennealan merkityksellisyyttä, monipuolisuutta ja ammattilaisten arkea.   Infra-alan yhteisöjen ja yritysten yhteistyöelimen MANK ry:n vetämään…

22.11.2018